sherpa-header_mobile

Molntjänster: en ny generation av outsourcing

Sherpa har under 2015 haft glädjen att bistå Pensionsmyndigheten med projektledning och analys i myndighetens uppdrag att analysera potentialen för användning av molntjänster i statlig verksamhet. Rapporten ”Molntjänster i staten – en ny generation av outsourcing” lämnades till regeringen i slutet av december 2015. I rapporten kan man läsa om allt från definitionen av molntjänster och olika former av nyttor, men också om olika förutsättningar som gäller för myndigheter som vill använda sig av molntjänster i sin verksamhet.  

Uppdraget utfördes i bred samverkan med flera svenska och flertalet stora globala molntjänst-leverantörer. Ett stort antal myndigheter deltog i en referensgrupp och i en enkät om hur myndigheterna själva ser på användning av molntjänster under de närmsta åren.

Läs gärna mer om rapportens slutsatser och förslag till regeringen och ladda ner rapporten här:

https://secure.pensionsmyndigheten.se/Molnet16.html

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter