sherpa-header_mobile

Det sista analoga valet

Dagen före valet 2014, ett val som troligen blir det sista helt analoga valet i Sverige. I takt med den digitalisering som sker i samhället så kommer det att ställas krav på möjligheten att i framtiden kunna e-rösta, antingen i vallokalerna eller hemma framför datorn. I takt med utvecklingen som möjliggör en säker identifiering av de röstberättigade och den digitala medvetenheten hos alla oss medborgare så skapas både förutsättningarna och kraven för att införa e-röstning.
Regeringen har genom Näringsdepartementet gått ut med att det offentliga Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter, ett natuligt steg i detta är att göra det möjligt att i nästa val rösta digitalt.
Detta är ytterligare ett scenario där den digitalisering som vi befinner oss i påverkar affärs och verksamhetsmodeller inom både privat och offentlig sektor, en utveckling som vi är glada och stolta över att få vara med och påverka och driva.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter